Der er ingen tvivl om, at det er hyggeligt at grille. Det er noget, som danskerne har gjort i mange år, og det er noget vi samles om og hygger os med. Men hvorfor er det, at vi kun griller om sommeren?
Det oplagte svar er selvfølgelig, at det er bedre vejr – om ikke andet så varmere vejr – om sommeren, men det er vel næppe en grund til at pakke grillen helt væk. Der er ingen, der siger, at grillen nødvendigvis skal stå for enden af bordet, når I spiser, og derfor er der heller ingen grund til at pakke grillen væk til vinter – eller hvornår I nu beslutter, at grillsæsonen er ovre.
Hyggen hører sig ikke kun til sommertiden
Der er mange, der nyder at finde grillen frem om sommeren – og med god grund. Det at samles omkring havebordet med en god salat og en flaske vin, som I sidder og nyder, mens kødet bliver færdigt på grillen, der står på bordenden.
Det nærmer sig definitionen på det perfekte måltid hos familien, der elsker at hygge omkring maden – men hvorfor pakke grillen væk, bare fordi de kolde vintermåneder nærmer sig?
Om vinteren er det lige så lækkert med grillmad, som det er om sommeren. Du får gode måltider ud af det, og I kan sidde inde omkring spisebordet med nogle stearinlys tændt for at holde afstand til vintervejret.
Blot fordi grillen ikke holder jer med selskab ved bordet, betyder det ikke, at I ikke kan hygge jer med grillmad. Læs også inspirationsartiklen til grillmad her, hvis du ikke har ideerne til, hvordan grillmaden gøres til vintermad.
Grillmad til højtiderne
Det er ikke kun på grund af hyggen, at grillen er genial at bruge i løbet af vinteren. Der er rigtig mange højtider, der finder sted i løbet af vinteren, og det er lige så lækkert med grillmad til disse, som det er til højtiderne om sommeren.
En dag som Mortens Aften eller Juleaften er der desuden ofte store krav til ovnens kapacitet, hvilket ovnen ikke altid kan følge med til. Det betyder i nogle tilfælde at noget af maden bliver kold, eller at du bliver nødt til at fravælge en ret, fordi der simpelthen ikke er nok plads i ovnen.
Det problem behøver du ikke have, hvis du bringer grillen i brug. En and eller flæskesteg kan nemt stå og passe sig selv ude i kulden, mens du holder øje med kartoflerne – eller hvad du nu har af tilbehør – ind igennem ovnruden.
Med grillen kan du altså få ekstra meget plads, så du kan lave et ekstra formidabelt måltid – og så bliver smagen af kødet jo også anderledes, end den I er vant til.