Sommer er lig med grill og lange aftener på terrassen. Det er hygge i godt selskab. Måske er det dig der er grill-mesteren derhjemme. Det er oplagt at lægge røde bøffer, pølser og andet kød på grillen. Det smager også godt, men det kunne være tid til at prøve noget nyt. Herunder får du 5 idéer til ting, du kan grille, som du måske ikke har prøvet før.
Det knitrer og syder fra grillen. Der spreder sig en duft af grillet kød. Rødvinen bliver åbnet. Der er dømt sommerstemning. Det er dejligt med grillmad, men du kan også blive lidt træt af det, hvis du griller det samme og det samme hele tiden. Herunder får du idéer til ting du kan grille, og som kan spises som f.eks. velkomstsnack, forret, tilbehør eller endda dessert. Overgå dig selv ved grillen, og imponer dine gæster.
Saftig og salt vandmelon
Det kan lyde mærkeligt, men vandmelon er faktisk rigtigt godt at grille.
Skær den ud i skiver af et par centimeters tykkelse. Giv skiverne lidt olivenolie, salt og peber. Lad dem grille i ca. 5 minutters tid, eller til de begynder at tørre ud.
Den søde smag forsvinder og bliver erstattet af en næsten kødagtig smag. Brug grillet melon som snack eller tilbehør.
Oliven på spyd
Oliven kan spises på mange andre måder end på pizza eller i græsk salat.
Fjern først stenene i dine oliven (hvis der er sten i). Sæt dem på et spyd, og giv dem et par minutter over varmen. De grillede oliven er gode som appetizer, som tilbehør eller i en salat.
Hårde og bløde oste
Der findes flere hårde oste og bløde oste, som du kan grille med stor succes.
Halloumi er en ost, som er god at grille, da den har et højt smeltepunkt. Den flyder ikke bare lige ud, men du skal stadig holde godt øje med den på grillen.
Skær den i ca. en centimeter tykke skiver, og giv den kun nogle få minutter. Du kan også give den en marinade for ekstra smag. Den er god som appetizer eller som tilbehør til kød og grøntsager.
Du kan også grille brie. Læg din brie i en grillbakke på risten. Den er klar, når den har pustet sig lidt op. Du kan med fordel grille din brie med topping, som soltørrede tomater og pesto. Brien får en dejlig cremet og røget smag ved at komme på grillen.
Knækkede nødder
Nødder får ekstra smag og sprødhed efter en tur på grillen.
Læg nødderne på et stykke stanniol og krydder dem med lidt salt, paprika eller dit favoritkrydderi. Grillede nødder er superlækre enten i en salat eller som appetizer, mens dine gæster venter på, at maden bliver klar.
Kagerest på restvarmen
Når nu grillen alligevel er varm, kan du lige så godt lave desserten i den.
Har du en lidt tør sandkage liggende, så kan den reddes af en tur på grillen. Læg kagestykkerne på stanniol på grillen. Det bliver bedst i en lukket grill, da den så får varme på alle sider.Kagen er færdig, når den har fået skorpe på alle sider. Servér den rygende varm og med en klat iskold cremefraiche.